De St. Anna tent.


Tijdens de gezellige jaarvergadering van 3 maart jl. gebeurde tijdens de rondvraag het volgende:

Jan de Graaf bood zich aan om een ontwerp te maken voor een tent i.v.m. de St. Anna keuring. Dit werd met dank aanvaard. Afgesproken werd dat Jan op de eerst komende bestuursvergadering zou worden uitgenodigd om zijn ontwerp toe te presenteren en toe te lichten, om daarna eventueel verdere stappen te ondernemen.Tijdens de eerstvolgende bestuursvergadering bij Frans Schoenmakers op donderdag 6 april, kwam Jan de Graaf met zijn plannen. Allerlei ideeën over materiaal, grootte(10x12m), en werkwijze kwamen naar voren. Daarna moesten er natuurlijk mensen gezocht worden, die hulp kunnen bieden bij de uitvoering. Dit bleek eigenlijk niet zo'n groot probleem, er kwam hulp van diverse kanten. Naast het bestuur kwam al meteen de naam van Toon Lambregts als kundig lasser naar voren, en de naam van Jan van Luijk als kundig schilder. Jan de Graaf ging materiaal verzamelen en dit werd allemaal gebracht naar de inmiddels welbekende ruimte vlak bij het keuringsterrein, de overkapping aan de schuur bij Kees van Dongen, waar de geiten van Piet en Kees staan. Toen ging alles vlot verder. Jan de Graaf en Piet van Haperen slepen de zink van de buizen en Toon Lambregts nam daarna vrijwel al het laswerk voor zijn rekening.Inmiddels waren Perry en Lars van Engelen ook al van de partij. Ook hun beider hulp en inzet voor de vereniging is er altijd in opbouwende zin.

Tijdens het maken van zo'n tent kom je altijd wel wat problemen tegen en dus ook in dit geval. Opvallend hierbij was echter wel dat het gezond verstand en goed overleg steeds tot betere ideeën leidden. Om maar een voorbeeld te noemen, met een kleine constructie wijziging hebben we meteen een vrije overspanning gekregen ipv steunpalen in het midden. Dit zorgde er tevens voor dat het belangrijkste doel, namelijk het kunnen overkappen van de keuringsring nog veel beter tot zijn recht kwam. De steunpalen werden maar meteen voorzien van schroefdraad, zodat ze makkelijk in hoogte verstelbaar werden.
Na meerdere avonden en dagen te hebben geslepen en gelast, was het basisframe dan toch eindelijk klaar.

Op hemelvaartsdag 's morgens om 7 uur was de ploeg er weer klaar voor, komende vanuit Dinteloord en Nieuwendijk, Wouwse Plantage en natuurlijk vanuit Gilze. De laatste werkzaamheden werden afgerond en de lassen werden door Jan van Luijk professioneel in de 2-componentenlak gezet.

Inmiddels waren Ernst Brill en Frank Haas uit Duitsland aangekomen voor de Nubische- en Boergeitenkeuring de volgende dag in Kootwijkerbroek en konden beide getuige zijn van de eerste proefopstelling op het erf. Alles leek goed te werken. Op dinsdag 6 juni kwamen we bijeen voor het definitief plaatsen van de tent op het keuringsterrein. Ook nu hadden we over inzet en belangstelling niet te klagen. Naast de eerder genoemde fanatici, was nu ook Willy Vervoort vanuit Zoersel (B) gekomen om zoals altijd ook zijn steentje bij te dragen. Tijdens het opzetten kwamen er nieuwe problemen en oplossingen naar voren en dit ging weer in goed overleg tussen alle betrokkenen.
Op donderdag 15 juni heeft de keuringsterreinbouwploeg (Jan Verhoeven, Jan de Graaf, Piet van Haperen, Frans van Meer en Jan Poppelaars) de laatste hand gelegd aan het plaatsen van zeil en zijwanden en was onze tent een feit.

Het was een zeer geslaagd project te noemen en dit komt vooral door de buitengewoon prettige samenwerking van alle betrokkenen. Op zaterdag 17 juni prijkten geiten onder onze mooie tent en was het feest compleet. De tent vormde een mooie aanvulling op het keuringsterrein en droeg evenals het mooie weer natuurlijk ook bij aan een fantastische keuringsdag,